Aanbod assistentiewoningen

Assistentiewoningen DE GULDEN SPOREN

De 67 erkende assistentiewoningen in hartje Kortrijk werden recent gerenoveerd (2017) en beschikken over alle comfort om 65-plussers zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.

De prijs is afhankelijk van de grootte van de assistentiewoning: van €29.80 tot €40.25 per dag.

In De Gulden Sporen is er  mogelijkheid tot het nemen van alle maaltijden.

Middagmaal wordt steeds geserveerd in het restaurant, ontbijt en avondmaal worden gebracht op de assistentiewoning.

Er is een waaier van activiteiten die verzorgd worden door de referent wonen en leven samen met een groep enthousiaste vrijwilligers.

In de namiddag kan men genieten van een drankje en hapje in de gezellige cafetaria.

Tijdens de zomer is het aangenaam vertoeven in de tuin met ruim terras.

 

Voor gedetailleerdere  info , inschrijving of een bezoekje ter plaatse kan u terecht bij

Ann Dewyn, woonassistent

056/20 12 80 of 0487/40 68 68

socdeguldensporen@gvo.be 

bijlage “Info AW”

 

Assistentiewoningen DE HOUTMARKT 

De 33 erkende assistentiewoningen Houtmarkt zijn ingebed in het woonzorgcentrum Sint Vincentius maar beschikken ook over een eigen ingang.  Ze zijn gelegen in het hart van Kortrijk. Winkelstraten, terrasjes, bushaltes ,het Begijnhofpark en het Plein bevinden zich dus op wandelafstand. In de ondergrondse parking op de Houtmarkt is een bewonersabonnement via Parko mogelijk. De bezoekers parkeren er het eerste uur gratis.  

De prijs is afhankelijk van de grootte van de assistentiewoning: van €40 tot € 65 per dag.

De ruime assistentiewoningen genieten door de lage ramen van veel lichtinval en zijn ergonomisch aangepast.  Er zijn diverse types al dan niet met één of twee slaapkamers, een berging, een terras, kortom voor elk wat wils. 

 

Voor gedetailleerdere  info , inschrijving of een bezoekje ter plaatse kan u terecht bij

Greet Callewaert, sociale dienst

056/28 03 06

greet.callewaert@gvo.be

 bijlage“Info AW”

 

Assistentiewoningen DE WIJNGAARD

 
De 55 erkende assistentiewoningen De Wijngaard zijn gelegen in de Sint-Janslaan en Wijngaardstraat, een bloeiende buurt in het centrum van Kortrijk. Op amper 350 meter van de Grote Markt en de voet van het shoppingcenter K, vlakbij diverse culturele trekpleisters en op een boogscheut van belangrijke invalswegen en een uitgebreid aanbod aan supermarkten zijn deze assistentiewoningen gehuisvest. Ook het trein- en busstation van Kortrijk is op wandelafstand. Zo kan u zich steeds gemakkelijk verplaatsen, voor korte én lange afstanden. En alles ertussenin.
De prijs is afhankelijk van de grootte, ligging en oriëntatie van de assistentiewoning: van €40 tot €50 per dag.
De open doorgangen in de Sint-Janslaan en Wijngaardstraat verbinden het groene binnenplein met het bruisende stadscentrum. Het lichtrijke restaurant kijkt uit op een groene binnentuin met zonnig terras. 
Elke assistentiewoning is uitgerust met een volwaardige keuken, badkamer met aangepaste inloopdouche, aansluiting voor wasmachine en beschikt over een privé terras. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, van tuinkant tot straatkant, 1 of 2 slaapkamers, van gelijkvloers tot 5e verdieping, telkens uitgerust met een 24u/24u permanentiesysteem voor noodoproepen. De Wijngaard beschikt over een ondergrondse parkeergarage waar u dag en nacht terecht kunt. 
De assistentiewoningen van De Wijngaard worden uitgebaat door het woonzorgnetwerk Sint Vincentius, gelegen op de Houtmarkt 33 in Kortrijk, dat kan bogen op jarenlange ervaring en deskundige know-how inzake ouderenzorg. 
 
Voor gedetailleerdere  info , inschrijving of een bezoekje ter plaatse kan u terecht bij
 
Eline Catteeuw, woonassistent
056/49 29 20